Yoga-Uden Logo

YOGA UDEN

Goed voor lichaam en geest!

Wat is yoga?

Yoga is een vorm van lichaamsbeweging die ontspant en tegelijkertijd energie geeft.

 

In de yoga worden de bewegingen vanuit ontspanning gemaakt. De grenzen van je lichaam zijn hierbij bepalend. Het contact (blijven) voelen met de grond staat hierbij steeds centraal.

 

Er zijn verschillende soorten yoga. Elke soort heeft zijn eigen filosofie en oefeningen. Sommige soorten richten zich meer op de spirituele aspecten, andere richten zich meer op de lichaamshoudingen (asa-na’s). Daarnaast heeft iedere yogadocent zijn/haar manier van overbrengen en benadrukken van die aspecten die hem of haar het meest aanspreken.

 

Bij Yoga Uden kun je terecht voor hatha-yoga, de meest voorkomende vorm van yoga. ‘Hatha’ staat voor de tegengestelde energieën in ons lichaam (warm/koud, mannelijk/vrouwelijk, positief/negatief) en ‘yoga’ betekent ‘verbinding’. Door het beoefenen van hatha-yoga komt er evenwicht tussen lichaam en geest. De yogahoudingen versterken je spieren en maken je soepeler. De ademhalingsoefeningen helpen je concentratievermogen te verbeteren en hebben een ontspannende werking.

 

Yoga is echter ook een manier van leven, waarbij je leert je eigen grenzen te kennen (voelen), han-teren en beheersen. Je komt steeds meer in contact met wie je in essentie bent. Het is een bewust-wordingsproces. Naarmate je intensiever en langer met yoga bezig bent zul je dat steeds duidelijker ervaren.

Yoga-UdenYoga Docent Katinka Veldhuizen

Contact